IIS 7.5 no images css js showing

0 votes
asked Sep 22, 2010 by dm80

I have 2 Windows 2008 R2 x64 servers NLB, ARR with shared configuration. I have the application files in a network share. ASP.net pages (.aspx) come up fine but no css,images,js work. I also have a .htm file shows css and images just fine.

In the iis log I do see a 401.3 message. So it seems to be permissions but not sure what else to configure permissions wise.

I read similiar issues at:

MVC + IIS7 = CSS Issue

https://serverfault.com/questions/70050/adding-a-virtual-directory-iis-7-5-windows-7-ultimate-x64/130322#130322

https://serverfault.com/questions/126978/iis-7-5-401-3-access-denied

I tried the suggested solutions - none seems to work (unless I missed something). Any advice is greatly appreciated!

6 Answers

0 votes
answered Sep 22, 2010 by dm80

Okay here's what I did to resolve my issue.

  1. Since my app files are in a file share the Anonymous user account couldn't access them. This is because by default IUSR account is used for Anoymous user. In IIS->Site->Authentication set Anonymous Authentication to Application Pool Identity if you have created a custom app pool OR you can specify an account.

  2. C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\caspol.exe -m -ag 1 -url "file:////\computername\sharename*" FullTrust -exclusive on

0 votes
answered Sep 5, 2012 by socratees-samipillai

In addition to Authentication and all the other issues mentioned above, check your web application's Handler Mappings in IIS. The culprit could be a catch-all * handler hijacking your .css and .js requests.

In my case I recently installed ColdFusion on one of our servers and that added managed handlers to IIS making all the requests to asset files to throw a 500 Internal Server Error. I disabled that handler and everything went back to normal.

0 votes
answered Sep 25, 2012 by rho

For future solution-searchers having the same or similar problem... I had the same (or similar) problem with my little asp web app. But used this solution, which worked instantly:

The solution for me was to install the “Static Content” support for IIS.

  1. Go to “Turn Windows features on or off”
  2. Select Internet Information Services
  3. Select World Wide Web Services
  4. And check Static Content

Source: http://www.dailycomputersolutions.com/blog/index.php/2010/04/23/iis-not-showing-images-and-css/

0 votes
answered Sep 8, 2014 by tyler-forsythe

For me, the issue was with this part of my web.config:

  <authentication mode="Forms">
      <forms timeout="2880" loginUrl="/Home?expired=true" 
           requireSSL="false" protection="All" cookieless="UseCookies" />
  </authentication>

I had to change requireSSL from true to false when running under local host without https. Boom, CSS and images showed up.

0 votes
answered Sep 17, 2015 by tony

In my case, I had the <staticContent> tag in the web.config file. I had to comment it, run the project (then all css, js, images loaded), uncomment it and run the project again, somehow it worked...

0 votes
answered Sep 28, 2016 by jp-hellemons

I forgot the permissions. https://serverfault.com/a/260778/30695 Had to add IIS_IUSRS with read permissions.

Welcome to Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
Website Online Counter

...